Чудесата на свети Мина не стихват. Случаи на чадородие има почти

...
Чудесата на свети Мина не стихват. Случаи на чадородие има почти
Коментари Харесай

Чудото на Свети Мина продължава да цери болни

Чудесата на свети Мина не стихват. Случаи на чадородие има съвсем всеки ден, споделя отец Ириней Митов. " И лекарите могат да потвърдят, че вършат каквото е по силите им в чисто медицински аспект. И кого чакаме след това? И на кого се уповаваме? На Бога! Почти всеки ден идват хора, които споделят, че с помощта на Бога, откровената религия и молитвите им се е случило чадородие и са се сдобили с отроче. Една жена - детски педиатър, имаше рак на белия дроб с разсейки в мозъка. Не е серпантина лекуването си, само че се кръсти, изповяда, причести и се изцери. Тя е уверена, че това е поради Бога. Така ми е споделяла ".

С тези думи стартира своите размишления за силата на вярата отец Ириней Митов. Ден откакто честваха паметта на Св. Мина, духовникът споделя богатствата новина за безброй миряни, идващи при Божия чиновник, с цел да благодарят. Мнозина от тях са щастливи родители, сдобили се с отроче след години наред несполучливи опити. Други са изцелени от тежка душевна или физическа болест. Трети са разкрили път в безизходицата. Четвърти са намерили покой и разтуха.

" Книгите за чудодейни изцеления са дребни спрямо това какъв брой доста са те в реалност. Хора се връщат след време, с цел да създадат изповед и причестяване, споделяйки за тяхното избавление. Бог прави чудеса на всички места за сърцата, отворени за него. Но се изисква доста воля, молитва и безрезервност в пътя към християнството ", показва Божият чиновник пред " България Днес ".

На всичко това 38-годишният духовник става директен очевидец всеки ден. За 13 години, през които служи в Чепинския манастир " Свети Три Светители " и Обрадовската обител " Свети Мина ", отец Ириней е приветствал хиляди такива души. Продължава да го прави и в този момент.

Чудотворната икона на свети Мина се намира в Обрадовския манастир, повдигнат на мястото на света обител от римско време. Според преданието чудотворната икона на светеца е изписана през петдесетте години на XX в. от известния художник Михаил Малецки (1900-1991 г.) и е донесена на тил в манастира. Художникът, споделя преданието, имал съновидение - явил му се мъж с копие и щит, който заповядал да бъде нарисуван. Така се и случило.

Още с донасянето си в манастира иконата на св. вмчк. Мина се трансформира в източник на многочислени чудеса. Дивният светител оказва помощ на вярващите при всевъзможни тежки заболявания и безнадеждни случаи. Иконата укрепва хората и в техните скърби.

Благодарни миряни свидетелстват, че молитвите, отправени към св. Мина, оказват помощ за излекуване на разнообразни тежки заболявания. Светецът е покровител на бездомните и сираците, бърз асистент в компликациите и бедите, настойник на пасажерите. Молитвите към него оказват помощ за намиране на откраднати или изгубени движимости.

Свети Мина оказва помощ на дами за успешен брак и сдобиване с рожба, заздравява съпружеските връзки и събира разграничени близки, потушава избухнали вражди и утешава изпаднали в неволя християни.

Райна Данаилова от столичния квартал " Подуяне " оповестява следното: Омъжила се и заживяла благополучен живот със брачна половинка си, обаче Бог я лишил от щастието да има рожба от сърце. Тя става на 40 години и още няма деца. Но дамата не губи вяра и очакване в Бог. Най-много се моли на св. Мина и постоянно идва в неговия манастир в Обрадовци. И той чува и извършва сърдечната и откровена молба, съпроводена с доста сълзи и въздишки.

Бог надарява Райна с детенце. На 40-ия ден след раждането дамата идва в Обрадовския манастир, взима си очистителна молитва, зарадвана доста, като благодари на св. Мина от сърце, че е чул и извършил молитвата.

Чудодейно излекуване връхлита и Нели Р.

" Няколко години подред се разболявах тежко от грип. Поредната година вирусът още веднъж ме повали и смятах, че нормалната за сезона болка ще отмине както по-рано. За разлика от различен път обаче тежестта в гърдите ми не намаляваше и след настоятелната молба на моя брачен партньор взех решение да отида на доктор за проучване ", разказва началото на своя случай дамата.

По-късно дамата е пратена на проучвания в онкологията в София.

" Докторът сподели, че има подозрение за рак, и по тази причина би трябвало срочно да се направи интервенция. Думите му паднаха като гръм от ясно небе. Не повярвах, че точно на мен може да се случи такова тестване. Искаха интервенцията да бъде на идващия ден. Помолих най-малко за един ден пролонгация, с цел да се приготвя. Той се съгласи с извънредно отвращение ", разкрива още Нели.

Жената не знаела към кого да се обърне. Отива още веднъж при познатия й доктор. Той й изяснява, че прогнозата в най-оптимистичния вид е да й бъде изрязан единият бял дроб и до края на живота си дамата да бъде изключително деликатна във всичко, което прави. За най-лошия вид не приказват.

" Върнах се вкъщи и горчиво заплаках. На сутринта се обадих на моя позната, на която описах всичко. Щом ме изслуша, тя изрично ми съобщи: " Трябва да идеш при иконата на св. Мина в манастира до София! " За първи път чувах и за нея, и за манастира. Веднага потеглих. Останах няколко часа пред иконата на св. Мина. Молих се по този начин, както го усещах, само че от цялата си душа ", споделя Нели.

И продължава: " Чувствах, че единствено Бог може да ме излекува. Надеждата, че св. Мина е оказал помощ на толкоз хора, ми даваше сили. На другия ден отидохме със брачна половинка ми на черква и още веднъж часове наред останах пред иконата. В понеделник, към този момент готова за интервенция, се явих в раковата болница. Лекарят ми сподели, че ще създадат последна фотография и следобяд ще ме извикат за интервенция. Прибрах се в болничната стая. Чаках много време. Следобедът към този момент преминаваше. "

Единственото, което дамата прави тогава, е да се моли на Бога за помощ.

" Изведнъж в стаята влезе лекуващият доктор. Той ми сподели, че последната фотография от деня е на напълно здрав човек, за разлика от тези от предходните дни. И до през днешния ден благодаря на Бога и на св. Мина за чудото в този най-тежък миг. Оттогава животът ми се промени радикално. Сега за всяко значимо нещо първо отивам при моя доктор - Господ, и при Неговия покровител - св. Мина ", разказва на финала своето знамение Нели.

Вълшебно аязмо

Николица Цветкова от столичния квартал " Модерно предградие " споделя следното: " Започнаха да ми мъглят очите и да не виждам. Ходих на доктор. Той ми даде капки, след това и други медикаменти, обаче не ми помогнаха.

Предписаха ми очила, само че и с тях не виждах нищо. Една жена ми сподели да отида в манастира " Св. Мина ", там имало аязмо със светена вода и ставали чудеса, може и на мене да ми помогне. Аз пристигнах в обителта, свещеникът ми направи водосвет и се моли за излекуване на очите ми, пих от светената вода, измих си очите и прогледнах! Захвърлих очилата. Казах на свещеника, че към този момент виждам, а той ми отвърна: " Бабо Николице, ти имаш огромна религия, по тази причина и св. Мина ти оказа помощ да оздравеят очите ти ", споделя дамата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР